ua en ru

Суд Києва остаточно повернув дві ділянки землі на ВДНГ державі

Суд Києва остаточно повернув дві ділянки землі на ВДНГ державі Фото: Національний комплекс "Експоцентр України"

Дві ділянки повернуто у користування Національного комплексу "Експоцентр України"

Київський апеляційний господарський суд залишив без змін рішення Господарського суду Києва про повернення двох земельних ділянок у користування Національного комплексу "Експоцентр України". Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Завдяки обґрунтованій та принциповій позиції прокуратури Києва в суді з незаконного користування повернуто Національному комплексу "Експоцентр України" дві земельні ділянки загальною площею 1,33 га та вартістю понад 9 млн гривень на вул. Академіка Глушкова", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в 2013 році Київрада надала зазначені ділянки КП "Київтранспарксервіс" для будівництва підземного паркінгу, громадських будівель та гостьової автостоянки.

Однак, з'ясувалося, що землі, відведені Київрадою для будівництва, що перебувають у власності Національного комплексу "Експоцентр України", тобто належать до земель державної власності, тому рішення про їх відвід не входить у повноваження Київради.

"Крім того, на спірних дільницях знаходиться майно, закріплене за Національним комплексом на праві оперативного управління і є складовою частиною цілісного майнового комплексу. І яких-небудь рішень про відчуження зазначеного майна Державним управлінням справами не приймалося", - додали в ГПУ.

Повідомляється, що Київський апеляційний господарський суд залишив рішення Господарського суду без змін.

Нагадаємо, раніше Господарський суд Києва повернув з незаконного користування дві земельні ділянки загальною площею 1,33 га та вартістю понад 9 млн гривень на вул. Академіка Глушкова.