ua en ru

Суд Києва заарештував молдавське судно за ремонт в Криму

Суд Києва заарештував молдавське судно за ремонт в Криму

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання про арешт судна "Aliot", яке в липні 2014 р. під прапором Молдови знаходилося у порту Керчі, і заборону його використання. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

Повідомляється, що одне з суден під прапором Молдови в липні 2014 р. незаконно перебувала в закритому порту міста Керч, а в березні цього року зайшло для ремонту в ЗАТ "Ізмаїльський суднобудівельно-судноремонтний завод". Тоді ж були отримані докази вчинення капітаном судна, громадянином України, злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332-1 КК України, у зв'язку з чим йому направлено письмове повідомлення про підозру у порядку, передбаченому законодавством.

"Печерським районним судом міста Києва 08.04.2015 задоволено клопотання слідчого про арешт судна "Aliot" і заборону його використання. В даний час судно доставлено в Іллічівський морський торговий порт", - йдеться в повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 5 років з конфіскацією транспортних засобів.

Нагадаємо, за відвідування Криму Україна буде домагатися арешту 69 суден.