ua en ru

Суд вилучив у нардепа Клюєва гектар землі в Київській області

Суд вилучив у нардепа Клюєва гектар землі в Київській області Фото: земля (Pixabау)

Виконавчий комітет Козинської селищної ради незаконно передав у власність громадянину земельну ділянку

Суд апеляційної інстанції задовольнив позов прокуратури Київської області і повернув у власність територіальної громади селища Козин з незаконного володіння земельну ділянку площею майже 1 га, який купив позафракційний народний депутат Сергій Клюєв. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Так, рішенням виконавчого комітету Козинської селищної ради незаконно передано у власність громадянину земельну ділянку для будівництва та обслуговування житлового будинку площею майже 1 га, розташований в смт Козин Обухівського району. Надалі, земельну ділянку придбав Клюєв.

Як наголошується, виділення земельної ділянки відбулося без прийняття відповідного рішення сесією селищної ради, а виконком органу місцевого самоврядування не має права на розпорядження землями від імені територіальної громади.

"Реагуючи на виявлені порушення, прокуратурою Київської області заявлено позов про визнання незаконним та скасування рішення виконавчого комітету селищної ради, визнання недійсними державних актів на право власності на земельну ділянку та витребування його з незаконного володіння зазначеного народного депутата. Так, суд апеляційної інстанції погодився з доводами прокуратури, позов задоволено в повному обсязі та в інтересах територіальної громади селища Козин витребувано із незаконного володіння земельну ділянку площею майже 1 га", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на початку вересня Господарський суд Тернопільської області задовольнив позов прокуратури регіону про розірвання договору оренди земельної ділянки площею 83,49 га вартістю 152 млн гривень.