ua en ru

Суд у Єгипті засудив 43 людини до довічного ув'язнення за насильство під час протестів

Суд у Єгипті засудив 43 людини до довічного ув'язнення за насильство під час протестів Фото: суд в Єгипті (Wikimedia Commons)

Також обвинувачені виплатять штраф у розмірі одного млн доларів

Суд у Єгипті засудив 43 людини до довічних термінів за участь у насильстві, що відбулися в ході заворушень перед будівлею адміністрації прем'єр-міністра в 2011 році. Про це повідомляє Anadolu.

Як зазначає агентство, довічне ув'язнення в Єгипті прирівнюється до 25 років позбавлення волі.

Крім цього, кримінальний суд Каїра засудив 43 обвинувачених до виплати штрафу в розмірі 17 мільйонів 684 тисячі єгипетських фунтів (близько 1 мільйона доларів США).

Також, зазначає агентство, дев'ять дітей, які проходили по цій справі, отримали по десять років позбавлення волі. Ще одна дівчина засуджена до п'яти років позбавлення волі.

Тим не менш, 92 фігуранта справи були виправдані.

Прокуратура Єгипту почала справу стосовно 269 осіб за звинуваченням в участі у заворушеннях перед будівлею адміністрації прем'єр-міністра 16 грудня 2011 року.

В лютому 2015 року суд заочно засудив 268 підсудних, у тому числі 39 дітей, до десяти років ув'язнення, а єдиного арештованого активіста-опозиціонера Ахмеда Думу - до довічного ув'язнення (25 років).

Нагадаємо, військові Єгипту ліквідували 8 ісламістських бойовиків.