ua en ru

Суд надав дозвіл на затримання керівників самопроголошених ДНР та ЛНР

Шевченківським районним судом м. Києва задоволено ініційовані та погоджені Генеральною прокуратурою України клопотання щодо надання дозволів на затримання ряду самопроголошених керівників "ДНР" та "ЛНР" для розгляду питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Шевченківським районним судом м. Києва задоволено ініційовані та погоджені Генеральною прокуратурою України клопотання щодо надання дозволів на затримання ряду самопроголошених керівників "ДНР" та "ЛНР" для розгляду питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Загалом мова йде про обрання вказаної міри запобіжного заходу 11 представникам так званих "республік": "Прем'єр - міністру ДНР" Олександру Бородаю, голові "Служби безпеки ДНР" Олександру Ходаковському, "Віце - прем'єр міністру по соціальній політиці ДНР" Олександру Калюському, "Міністру праці та соціальної політики ДНР" Роману Лягіну, "Міністру інформації та масових комунікацій ДНР" Олександру Хрякову, "керівнику управління справами уряду ДНР" Борису Литвинову, "Міністру економічного розвитку ДНР" Володимиру Підгірному, а також "Міністру оборони ЛНР" Ігорю Плотницькому, "Міністру внутрішніх справ ЛНР" Юрію Івакіну, "голові Центральної виборчої комісії ЛНР" Олександру Малихіну, "голові парламенту ЛНР" Олексію Карякіну.

Нагадаємо, ГПУ за участь у діяльності ДНР та ЛНР вищеназваним особам оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної організації).