ua en ru

Суд заарештував військового, з вини якого в ДТП загинули 4 людини

Суд заарештував військового, з вини якого в ДТП загинули 4 людини Фото: чотири людини загинули в ДТП з вини співробітника ДПС

Прикордонник перебував за кермом у стані алкогольного сп'яніння

Суд заарештував військовослужбовця Державної прикордонної служби, який 12 травня, перебуваючи за кермом у стані алкогольного сп'яніння, наїхав на групу людей, в результаті чого загинуло 4 людини і ще 4 отримали поранення. Про це йдеться в повідомленні прес-служби військової прокуратури Західного регіону України.

"Військовою прокуратурою Західного регіону України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою одного з військовослужбовців ДПС України у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили загибель кількох осіб)", - йдеться в повідомленні.

Як встановлено військовими прокурорами, військовослужбовець, перебуваючи за кермом автомобіля в стані алкогольного сп'яніння, не впорався з керуванням та скоїв наїзд на групу осіб, які перебували на узбіччі автодороги. В результаті цього 4 людини загинули на місці пригоди, 4 людини отримали тілесні ушкодження різної важкості.

Військовослужбовець затриманий в порядку ст. 208 КПК України, йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України.

Як повідомив заступник військового прокурора Західного регіону України - начальник слідчого управління Євген Білоусов, 14 травня 2015 р. судом стосовно прикордонника обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Відзначимо, 12 травня у Волинській обл. на автодорозі Київ - Ковель - Ягодин сталося подвійне ДТП, в результаті якого загинули 4 людини, ще 4 були травмовані.