ua en ru

Суд заарештував винуватця смертельної аварії на проспекті Ватутіна в Києві

Суд заарештував винуватця смертельної аварії на проспекті Ватутіна в Києві Фото: місце події (facebook.com/UA.KyivPolice)

Водія автомобіля Seat заарештували без права на заставу

Водій автомобіля Seat, який скоїв дорожньо-транспортну пригоду (ДТП) з людськими жертвами на проспекті Ватутіна, взято під варту без права на заставу. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення в Facebook спікера Генеральної прокуратури Андрія Лисенка.

"За клопотанням прокуратури Києва Шевченківським райсудом столиці обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 28–річному водію, який вчинив ДТП, внаслідок якої загинуло двоє людей, а ще п’ятеро отримали травми", - повідомив Лисенко.

Досудовим розслідуванням встановлено, що водій Seat Leon, який ще в 2017 році був позбавлений на 10 років права керування транспортним засобом, рухався по проспекту Шухевича зі швидкістю близько 180 км/год. Водій не встиг зреагувати на зміну руху автомобіля KIA Carens, який рухався з ним в поточному напрямку. В результаті, автомобіль порушника зіткнувся з автомобілем Кіа, після чого врізався в електроопору.

Винуватцю ДТП інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України. Санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі.

Суд заарештував винуватця смертельної аварії на проспекті Ватутіна в Києві

Нагадаємо, 14 жовтня правоохоронці затримали винуватця аварії.

13 жовтня у Києві на проспекті Ватутіна у Дніпровському районі в результаті зіткнення двох автомобілів загинули дві людини, ще п'ять отримали травми. Зокрема, дві людини з автомобіля Seat від отриманих травм померли на місці події, а в лікарню з тілесними ушкодженнями доставили п'ятьох учасників аварії: жінку-водія Kia і чотири людини з Seat.