ua en ru

Суд заарештував трьох екс-беркутівців, причетних до розстрілів на Майдані

Суд заарештував трьох екс-беркутівців, причетних до розстрілів на Майдані Фото: сутички на Майдані

Двоє екс-беркутівців до затримання працювали у харківської міліції

Печерський районний суд взяв під варту трьох колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут", які підозрюються в причетності до розстрілів на Майдані Незалежності в Києві в лютому 2014 р. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"За результатами розслідування подій 18 лютого 2014 року під час розгону співробітниками правоохоронних органів мирної ходи до Верховної Ради України у Маріїнському парку, на вулицях Грушевського, Інститутській, Кріпосному провулку в р. Києві вбито 5 осіб, нанесені вогнепальні поранення 62 особам і ще понад 400 отримали інші тілесні ушкодження. Встановлена причетність до частини зазначених злочинів працівників батальйону міліції особливого призначення "Беркут" ГУ МВС України в Харківській області", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в ГПУ, колишньому командиру зазначеного підрозділу та двох його підлеглих повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 365 (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 2 ст. 15 і ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство) КК України.

"За клопотанням Генеральної прокуратури України від 23 квітня 2015 року Печерським районним судом. Києва всім підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Слід зазначити, що підозрювані на момент затримання працювали в органах внутрішніх справ, а двоє на керівних посадах", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, вищевказаних осіб було затримано в Харкові 21 квітня.