ua en ru

Суд заарештував на 2 місяці другого підозрюваного у вбивстві Бузини

Суд заарештував на 2 місяці другого підозрюваного у вбивстві Бузини Фото: Андрій Медведько

Медведько залишиться під вартою до 14 серпня

Шевченківський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці - до 14 серпня 2015 р. підозрюваному у вбивстві журналіста Олеся Бузини Андрію Медведько. Таке рішення оголосила слідчий суддя Оксана Хардина, передає кореспондент РБК-Україна.

Судове засідання, яке почалося ще 18 червня ввечері, завершилося сьогодні близько 2:00.

Суд постановив, що підозрюваний може переховуватися від слідства і впливати на хід слідства. Також суд визнав, що інша міра запобіжного заходу не забезпечить процесуальних зобов'язань.

Крім того, суд зобов'язав компетентні органи провести медичне обстеження
підозрюваного у зв'язку з його заявою про побиття при затриманні.

Нагадаємо, напередодні ввечері суд заарештував на 2 місяці підозрюваного у вбивстві Бузини Дениса Поліщука.

Раніше, 18 червня, були затримані двоє підозрюваних у вбивстві журналіста Олеся Бузини - Андрій Медведька і Денис Поліщук.

Пізніше був затриманий ще один з підозрюваних в причетності до організації вбивства.

Зазначимо, народний депутат від "Батьківщини" Ігор Луценко повідомив у своєму Facebook, що Медведько готував матеріали про корупцію в МВС України. Однак пізніше цей пост був видалений.

Колишній шеф-редактор видання "Сегодня" Олесь Бузина був убитий 16 квітня в Києві. Близько 13:20 двоє невідомих в масках застрелили Бузину біля його будинку, після чого втекли на автомобілі. У той же день міліція знайшла автомобіль, на якому, імовірно, пересувалися вбивці Бузини.