ua en ru

Субвенції з держбюджету на покриття різниці в тарифах на комунальні послуги можуть відмінити з 1 липня 2010 р., - О.Попов.

Субвенції з держбюджету на покриття різниці в тарифах на комунальні послуги можуть відмінити з 1 липня 2010 р. Про це в ході селекторної наради з представниками обласних обладміністрацій заявив міністр житлово-комунального господарства Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Субвенції закриті раз і назавжди... до 1 липня 2010 р. і все. За три останні роки регіони набрали субвенцій на 8,8 млрд грн. Це виходить, що той, хто нормально розраховується нічого не отримує, а той хто має борги просить Київ їх покрити", - сказав О.Попов.

Крім того, за підрахунками міністерства, торік кредиторська заборгованість підприємств теплокомуненерго склала 12 млрд грн, а за енергоресурси комунальники заборговували 9 млрд грн. "Ми плануємо цього року провести сильну реформу в секторі ЖКГ, так що я попросив би місцеву владу добре до цього підготуватися, щоб мали на увазі, що таких боргів не було за останні 10 років", - підсумував О.Попов.