ua en ru

Стросс-Кан виплатив покоївці, яка звинуватила його в згвалтуванні, 1,5 млн дол

Колишній директор-розпорядник Світового валютного фонду Домінік Стросс-Кан заплатив покоївці Нафіссату Діалло, яка звинувачувала його в згвалтуванні, 1,5 млн дол. Раніше стало відомо, що сторони прийшли до угоди, відмовившись від взаємних претензій.

Інформація про те, скільки довелося заплатити Стросс-Кану, носить неофіційний характер. Відомості про це на умовах анонімності повідомили виданню Le Journal du dimanche джерела, близькі до екс-глави МВФ.

Раніше ЗМІ обговорювали фінансові проблеми, з якими нібито зіткнувся Стросс-Кан. За непідтвердженими даними, щоб заплатити 1,5 млн дол., йому довелося взяти грошей у борг. Крім того, на тлі фінансових труднощів розпався шлюб екс-політика.

У травні 2011 р. Стросс-Кан був арештований в Нью-Йорку за звинуваченням у спробі згвалтування покоївки готелю Sofitel. Подальший розгляд не зміг підтвердити провину екс-глави МВФ. Більш того, його адвокатам вдалося викрити позивальницю у брехні.

Пізніше Діалло ініціювала цивільний позов проти передбачуваного гвалтівника. Потім фінансист сам подав на жінку до суду, звинувативши її в наклепі. У листопада 2012 р. сторонам вдалося домовитися про примирення.

Читайте також: Суд відхилив клопотання Стросс-Кана у справі про його причетність до сутенерства