ua en ru

Стросс-Кан і покоївка нью-йоркського готелю, яка звинувачувала його в спробі згвалтування, уклали мирову угоду

Екс-глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домінік Стросс-Кан і покоївка нью-йоркського готелю Sofitel Нафіссату Діалло, яка звинувачувала його в спробі згвалтування, уклали мирову угоду. Умови, на яких сторони відмовилися від взаємних претензій, опубліковані не будуть, передає Reuters.

Про примирення сторін оголосив суддя Верховного суду Бронкса (район Нью-Йорка) Дуглас Маккеон. Мирова угода поклала кінець судового розгляду, який коштував 63-річному економісту крісла глави МВФ, а також можливості висунути свою кандидатуру на пост Президента Франції.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Стросс-Кан погодився виплатити покоївці за моральну шкоду компенсацію у розмірі 6 млн дол. (4,64 млн євро). Інформацію про це журналісти нібито отримали від джерел в оточення фінансиста.

Крім того, стало відомо, що Стросс-Кан не володіє на даний момент необхідною сумою, тому він звернувся за допомогою в банк, який видасть йому кредит у розмірі 3 млн дол. Решту 3 млн дол., як зазначали ЗМІ, Стросс- Кану надасть колишня дружина Анн Сінклер.

У серпні ц.р. Сінклер підтвердила циркулювали протягом літа чутки про її розлучення з екс-главою МВФ. Причиною розлучення став ряд сексуальних скандалів, пов'язаних з ім'ям фінансиста, в тому числі і позов Діалло.

Нагадаємо, в травні 2011 р. Діалло звинуватила Стросс-Кана, який тоді обіймав пост глави МВФ, в сексуальних домаганнях. Він був арештований і провів в ув'язненні кілька днів, а після відмови від посади глави МВФ був відпущений під заставу в 1 млн дол. У ході судового процесу виявилися факти, що свідчать, що Діалло вводила слідство в оману. На підставі цього, а також низки інших доказів, що говорять на користь невинуватості підсудного, представники прокуратури направили до суду прохання про припинення кримінального переслідування, яке було задоволено нью-йоркським судом 23 серпня 2011 р. Після цього розгляд було переведено в розряд цивільного діловодства.

Читайте також: Екс-глава МВФ Стросс-Канн виплатить покоївці Діалло компенсацію у розмірі 6 млн дол. за моральну шкоду