ua en ru

Стрілянину біля будівлі мерії Запоріжжя влаштували люди Анісімова, - прокурор

Особи, затримані 10 грудня за стрілянину біля мерії Запоріжжя, є людьми бізнесмена Євгена Анісімова, відомого як кримінальний авторитет "Анісім" і колишній "смотрящий" по Запорізькій області. Про це кореспонденту РБК-Україна повідомив прокурор області Олександр Шацький.

"Після міської сесії якраз стріляли анісімовські люди, і стріляли по тій лише причині, що Сіна почали викликати до правоохоронних органів і питати з приводу його заяви про збройне захоплення влади, вимагаючи доказів і тут "Син вистрілив". Треба стрілянина? Ось вам стрілянина. Це моя точка зору", - заявив Шацький.

10 грудня мер Запоріжжя Олександр Сін під тиском, в тому числі народного депутата Олега Ляшка, написав заяву про відставку. Після цього були затримані дві особи, які, перебуваючи в автомобілі Mitsubishi Pajero, стріляли в бік міськради. Тоді ж начальник управління внутрішньої політики міськвиконкому Ірина Комісар заявила, що стріляли в неї.

Нагадаємо, Анісімов був затриманий 21 жовтня 2013 р. в аеропорту Бориспіль. Йому інкриміновано вимагання (ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу) з можливою мірою покарання до 12 років позбавлення волі. 27 січня 2014 року Печерський райсуд Києва змінив Анісімову запобіжний захід з арешту на підписку про невиїзд. 20 березня Анісімов був оголошений в розшук, оскільки він не був виявлений за місцем постійного проживання.