ua en ru

Стрілянину в Мукачеві прокуратура кваліфікує як теракт

Стрілянину в Мукачеві прокуратура кваліфікує як теракт Фото: стрілянина в Мукачево (Мukachevo.net)

У прокуратурі також почали розслідування за фактом створення злочинного угруповання

Щодо стрілянини, що сталася в Мукачеві між бійцями "Правого сектора" і людьми з оточення народного депутата Михайла Ланьо, слідчий відділ прокуратури Закарпатської області почав розслідування за фактом створення злочинної організації та здійснення терористичного акту. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Прокуратури Закарпатської області.

"За вказівкою Генерального прокурора України слідчим відділом прокуратури Закарпатської області в ЕРДР внесено відомості про кримінальні правопорушення за попередньою правовою кваліфікацією ч. 3 ст. 258 КК України - терористичний акт, тобто застосування зброї, вчинення вибуху, підпалу чи інших дій, які створювали небезпеку для життя чи здоров'я людини або заподіяння значної майнової шкоди чи настання інших тяжких наслідків, які призвели до загибелі людини та ст. 255 КК України - створення злочинної організації", - йдеться в повідомленні.

За вказівкою Генерального прокурора України слідчим відділом прокуратури Закарпатської області розпочато розслідування з...

Posted by Prosecutor General's Office of Ukraine on Saturday, July 11, 2015

У прокуратурі також повідомили, що люди з "Правого сектору" та інша озброєна група зустрілися для "розподілу сфер впливу", в результаті чого і стався конфлікт.

Нагадаємо, "Правий сектор" розпочинає безстрокові акції в Києві і по всій Україні у зв'язку з сформованим інцидентом.