ua en ru

Стрілянина у Вінниці: поліцейські затримали 2 іноземців зі зброєю

Стрілянина у Вінниці: поліцейські затримали 2 іноземців зі зброєю Фото: із місця події вилучено 6 гільз

Патрульні почули постріли поблизу розважального закладу

Сьогодні, 21 травня, близько 5:00 на вулиці Пирогова патрульні почули постріли поблизу розважального закладу. На місці події вони затримали двох іноземців, які зберігали у своєму авто два пістолети і пристрій для куріння наркотиків, повідомляє прес-служба ГУНП у Вінницькій області.

"Поблизу закладу поліцейські побачили двох осіб, які за зовнішніми ознаками перебували у стані сп’яніння. Зловмисники заблокувались в автомобілі Mercedes, а потім, намагаючись втекти, пошкодили автомобіль патрульних", - йдеться в повідомленні.

Зрештою, як повідомляється, поліцейські затримали двох чоловіків, які виявились громадянами іншої держави та викликали слідчо-оперативну групу.

"Поліцейські провели огляд автомобіля. В салоні автівки виявлено пістолет "Форт 17", дозвіл на який належить іншій особі, пістолет, за зовнішніми ознаками схожий на стартовий, та в багажнику - пристрій для куріння наркотичних речовин із нашаруванням невідомої речовини. З місця події було вилучено 6 гільз", - доповіли у відомстві.


Автомобіль зловмисників поміщено на арештмайданчик. Вилучена зброя та пристрій для куріння направлені на експертизи, після проведення яких буде надана остаточна правова кваліфікація цій події.

"За попередньою інформацією, постріли були здійснені в повітря, потерпілих немає, жодних заяв зі скаргами на протиправні дії затриманих від громадян до поліції не надходило", - відзвітували у правоохоронному органі.

За цим фактом відкрито два кримінальні провадження: за ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 1 ст. 309 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

Нагадаємо, днями депутат Ужгородської міськради влаштував стрілянину в центрі Ужгорода на площі Корзо, в результаті чого поранив із травматичного пістолета помічника іншого депутата.