ua en ru

Стрілянина в московській школі: є загиблі, злочинець нейтрализирован

Озброєний чоловік, який захопив заручників у школі на півночі Москви, нейтралізований. У результаті спецоперації загинули поліцейський і вчитель школи.

Озброєний чоловік, який захопив заручників у школі на півночі Москви (Російська Федерація), нейтралізований. У результаті спецоперації загинули поліцейський і вчитель школи. Про це в ефірі телеканалу "Росія 24" повідомив офіційний представник Міністерства внутрішніх справ Росії Андрій Пилипчук.

На даний момент за фактом стрілянини Головним слідчим управлінням Слідчого комітету (СК) РФ порушено кримінальну справу: за ст.206 (захоплення заручників), ст.105 (вбивство) та ст.317 (посягання на життя співробітників правоохоронних органів) Кримінального кодексу РФ.

"За версією слідства, сьогодні близько полудня старшокласник школи №263 прийшов у школу з рушницею. Охоронець намагався не пропустити його, однак учень пересмикнув затвор. Охоронець встиг натиснути тривожну кнопку, після цього довів юнака до кабінету біології, де перебували учні 10-го класу. По шляху проходження стрілець поранив одного з вчителів, який пізніше помер. На виклик шкільного охоронця приїхали співробітники поліції. Коли поліцейські увійшли в школу, стрілець відкрив стрілянину в їх сторону, поранивши одного з них і убивши другого", - йдеться в повідомленні СК РФ.

В даний час операція по звільненню заручників завершена. Старшокласник, який відкрив стрілянину, затримано. До роботи приступила слідчо-оперативна група.

При цьому школі РБК уточнили, що під час стрілянини загинув вчитель біології Андрій Кирилов.

Раніше в прес-службі МВС РФ РБК повідомили, що невідомий чоловік проник у школу і відкрив стрілянину з гвинтівки.

Факт стрілянини РБК підтвердили в навчальному закладі. "Директор поки не коментує ситуацію, він спілкується з силовиками", - зазначила секретар школи Равіля Шарафетдінова. За її словами, діти евакуйовані.

"За повідомленнями очевидців, невідомий проник у школу №263 і відкрив вогонь", - раніше повідомив портал Lifenews.

Відзначимо, за даними Lifenews, чоловік є батьком одного з учнів. Він увійшов в кабінет біології, де проходив урок у 10-го класу. На момент захоплення в приміщенні знаходилося більше 20 дітей. Пізніше стало відомо, що заручники звільнені. Був поранений вчитель географії.

Охоронець школи встиг викликати наряд поліції, проте зловмисник обстріляв правоохоронців - двоє поліцейських постраждали. Цю інформацію підтвердили в МВС РФ.

Зазначимо, школа №263 знаходиться в районі Отрадне, на вул. Отрадна, 11б.