ua en ru

Стрілянина в школі у Флориді: слідство спростувало зв'язок затриманого з націоналістами

Стрілянина в школі у Флориді: слідство спростувало зв'язок затриманого з націоналістами Фото: стрілянина в школі у Флориді (відкриті джерела)

Стали відомі подробиці масового вбивства в школі у Флориді

Слідство спростувало зв'язок Ніколаса Круза, який влаштував напередодні масовий розстріл в середній школі в місті Паркленд на півдні Флориди, з націоналістами. Про це повідомляє німецьке видання Deutsche Welle.

За останніми даними, Крузу, пред'явлені офіційні звинувачення в 17 навмисних вбивствах. На даний момент відомо, що суд постановив залишити його під вартою без можливості звільнення під заставу.

Раніше повідомлялося, що на допиті в поліції Круз зізнався у скоєному. Однак під час засідання суду, що 19-річний затриманий не вимовив ні слова.

Також стали відомі і деякі подробиці скоєного злочину. Зокрема, повідомляється, що Круз стріляв у п'яти класних кімнатах. Чотири з яких були розташовані на першому поверсі школи, ще одна - на другому.

У загальному стрілянина тривала не більше трьох хвилин. Потім підозрюваний піднявся на третій поверх, де кинув гвинтівку і рюкзак з додатковими патронами, після чого змішався з эвакуируемыми школярами. Вийшовши з будинку, він попрямував в найближчий Макдональдс. Його затримали 40 хвилин.

Крім того, слідство спростувало зв'язок Круза з націоналістами. Раніше деякі ЗМІ повідомили, що підліток був членом націоналістичної організації "Республіка Флорида" (Republic of Florida), яка виступає за створення у Флориді штату тільки для білих, і навіть брав участь в її тренувальних заняттях зі зброєю.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в середу, 14 лютого, в США на півдні штату Флорида в школі міста Паркленд сталася стрілянина.