ua en ru

Стрілянина в Олевську: у поліції повідомили подробиці розслідування

Стрілянина в Олевську: у поліції повідомили подробиці розслідування Фото: поліція розслідує стрілянину в Олевську

Стрілянина в Олевську не пов'язана з незаконним видобутком бурштину

Причина конфлікту в Житомирській області, який завершився стріляниною в Олевську, не пов'язана з незаконним видобутком бурштину. Про це 17 січня під час брифінгу повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Житомирській області В'ячеслав Печененко, повідомляє прес-служба відомства.

"За наявними відомостями, нічна сутичка місцевих жителів з групою приїжджих безпосередньо не пов'язана з незаконним видобутком бурштину", - повідомив він.

Крім того, в поліції повідомили, що на даний момент практично всі учасники конфлікту, який завершився стріляниною в Олевську, та транспортні засоби, на яких вони пересувалися, встановлені.

Разом з тим, Печененко зазначив, що складність у розслідуванні стрілянини в Олевську полягає в тому, що учасники конфлікту є жителями різних регіонів україни - Житомирської, Київської і Львівської областей.

Також повідомляється, що для об'єктивного з'ясування всіх причин і обставин поліція проводить обшуки за місцями проживання фігурантів справи, також правоохоронці проводять збір і формування бази незаперечних доказів та призначення необхідних експертиз, в тому числі генетико-молекулярної і балістичної.

Крім того, вилучена зареєстрована зброя, яка була у частини учасників конфлікту під час стрілянини в Олевську.

"У процесі досудового розслідування буде дана правова оцінка діям кожного з учасників цих резонансних подій, а винуватці затримані", - додав Печененко, зазначивши, що до забезпечення правопорядку в Олевську залучені бійці спецпідрозділу поліції і нацгвардійці.

"В цілому ситуація зараз контрольована і у нас достатньо сил і засобів, щоб забезпечити правопорядок в регіоні", - додав він.

Нагадаємо, в результаті стрілянини в Олевську загинула одна людина, ще 6 поранено.