ua en ru

Стрілянина в Одесі: у поліції повідомили хронологію подій

Стрілянина в Одесі: у поліції повідомили хронологію подій Фото: стрілянина в Одесі facebook.com/gunp.odessa)

Слідчі дії за фактом стрілянини в Одесі тривають

У поліції повідомили хронологію подій за фактом стрілянини в Одесі по вул. Новосельского. Про це на своїй сторінці у Facebook написав радник голови управління Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк.

"Хронологія подій наступна: на адресу виїхали поліцейські Приморського відділу поліції в м. Одесі ГУНП в Одеській області для перевірки інформації, дільничий та два оперативники, саме для перевірки інформації, а не для затримання чи штурму", - зазначив він.

Як повідомив Форостяк, зловмисник (ймовірно мова йде про Валентина Дорошенка, - ред.), побачивши правоохоронців накинувся на свого спільника, та зробив в нього постріл, в результаті чого, той отримав смертельне поранення в серце та загинув на місці. Після цього зловмисник відкрив вогонь в бік правоохоронців і пораних їх.

"Випадково опинившись поруч місця подій на власному автомобілі співробітник Муніципальної охорони, колишній військовий, мужньо кинувся на допомогу поліцейським та отримав також поранення. Поранений дільничий, викликав допомогу по телефону, також почали надходити повідомлення про стрілянину від громадян по лінії 102", - додав Форостяк.

Далі, правоохоронці, які прибули на виклик "змушені були застосувати табельну зброю на враження, зловмисник був застрелений".

У ході перевірки за вказаною адресою правоохоронці виявили ще двох осіб, наразі їх затримано, поліція перевіряє їх на причетність до стрілянини в Одесі. Крім того, було виявлено "предмети схожі на зброю та боєприпаси".

"Від отриманих вогнепальних поранень направлено до медичних закладів чотири особи, троє поліцейських, один з них у важкому стані від численних вогнепальних поранень впритул, та один співробітник Муніципальної охорони з числа цивільних осіб. Катакомби - не підтверджую, є лаз до підвалу де зберігалась зброя", - додав Форостяк.

Як зазначається, зловмисник стріляв з саморобного пістолета-кулемета (магазин на 30 набоїв, боєприпас - адаптивна куля 9мм з посиленим сердечником, здатна пробити поліцейський жилет).

Наразі слідчі дії тривають.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стрілянину в Одесі влаштував проросійський активіст Валентин Дорошенко.