ua en ru

Стрілянина в Одесі: що відомо на даний момент

Стрілянина в Одесі: що відомо на даний момент Фото: стрілянина в Одесі (facebook.com/gunp.odessa)

В результаті стрілянини в Одесі загинув поліцейський

Стрілянина в Одесі сталася в другій половині дня 19 січня 2018 року в центральній частині міста по вулиці Новосельського, 48. У результаті події загинув співробітник поліції, ще двоє правоохоронців і працівник Муніципальної охорони перебувають у лікарні. Крім того, стрілок до приїзду поліції вбив свого спільника. В ході поліцейської операції стрілок був ліквідований.

Правоохоронці встановлюють обставини стрілянини у Приморському районі Одеси Сьогодні на вул.Новосельського, під час за...

Опубліковано Поліція Одеської області 19 січня 2018 р.

В результаті стрілянини в Одесі постраждали правоохоронці

Як повідомив радник голови управління Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк на своїй сторінці в Facebook, на адресу (по вулиці Новосельського, 48) виїхали поліцейські Приморського відділу поліції в м. Одесі ГУНП в Одеській області для перевірки інформації: дільничний і два оперативники. Форстяк зазначив, що правоохоронці виїхали для перевірки інформації, а не для затримання або штурму.

Стрілянина в Одесі: що відомо на даний моментСтрілянина в Одесі: що відомо на даний моментСтрілянина в Одесі: що відомо на даний моментСтрілянина в Одесі: що відомо на даний моментСтрілянина в Одесі: що відомо на даний моментСтрілянина в Одесі: що відомо на даний момент

Фото: стрілянина в Одесі ("Думська")

Коли чоловік, інформацію про місцезнаходження якого і мали намір з'ясувати правоохоронці, побачив правоохоронців він застрелив свого спільника і відкрив вогонь по поліцейським. В результаті чого всі три правоохоронця отримали поранення. Також постраждав співробітник Муніципальної охорони, який випадково опинився на місці стрілянини в Одесі і намагався надати поліцейським першу допомогу. Стрілка ліквідував загін правоохоронців, який прибув на підмогу.

Пізніше стало відомо, що в лікарні помер один з поліцейських, що постраждали в результаті стрілянини в Одесі.

"30-річний поліцейський, який перебував у важкому стані, помер у лікарні", - написав Форостяк у Facebook.

#Одеса #стрілянина 30 річний дільничий поліцейський, помер в лікарні, Пригарін Сергій Володимирович загинув під час виконання свого обов'язку

Опубліковано Ruslan Forostyak 19 січня 2018 р.

Стрілянину в Одесі влаштував проросійський активіст

Радник голови управління Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк в коментарі РБК-Україна повідомив, що стрілянину в Одесі влаштував проросійський активіст Валентин Дорошенко.

"Валентин Дорошенко застрелений поліцією", - заявив він.

Стрілянина в Одесі: що відомо на даний момент

Фото: інформація про розшук Дорошенка на сайті МВС

Відзначимо, за інформацією місцевих ЗМІ, 57-річний Валентин Дорошенко називав себе членом "партії Сталіна" і лідером об'єднання ЗУБР ("За Україну, Білорусь і Росію"), в 2010 році він намагався балотуватися в мери Одеси. Дорошенко з кінця 2013 року переховувався від поліції через участь в спробі штурму райвідділу міліції, де перебував затриманий нардеп Ігор Марков.

Поліція розшукувала Дорошенка за правопорушення передбачене ч. 3 ст. 296 КК України (хуліганські дії із застосуванням вогнепальної зброї).

На місці стрілянини в Одесі затримано дві людини

У ході перевірки за вказаною адресою правоохоронці виявили ще двох осіб, зараз вони затримані, поліція перевіряє їх на причетність до стрілянини в Одесі. Крім того, були виявлені "предмети схожі на зброю і боєприпаси".

Перестрелка

Опубліковано Yuri Prazdnikov 19 січня 2018 р.

За фактом стрілянини в Одесі поліція відкрила справу

Як повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції в Одеській області, за фактом стрілянини в Одесі розпочато кримінальне.

"За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст 115 і 348 Кримінального кодексу України.У даний час роботу щодо розкриття цих злочинів продовжує посилена слідчо-оперативна група. За місцем проживання загиблого стрільця і в катакомбах проводяться фільтраційні заходи", - повідомили в поліції.

Подробиці з місця стрілянини на вул. Новосельського

Подробиці з місця стрілянини на вул. Новосельського Встановлено, що другий загиблий – знайомий вбитого стрілка. За попередніми даними, між ними був конфлікт. Під час стрілянини по правоохоронцях розшукуваний скоїв постріли і у бік товариша. В ході штурму в приміщенні, де ховався зловмисник, працівники поліції виявили ще двох раніше засуджених чоловіків. Зараз вони доставлені до Приморського відділу поліції для проведення слідчих дій. На місці події поліцейські виявили вогнепальну перероблену атипічну зброю, а також мініцех по її виготовленню. Крім цього, у сумці, яка знаходилася на тілі загиблого стрілка, виявлено чотири осколкові гранаті. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. ст. 115 та 348 Кримінального кодексу України. На даний час роботу по розкриттю цих злочинів продовжує посилена слідчо-оперативна група. За місцем мешкання загиблого стрілка та у катакомбах проводяться фільтраційні заходи. Поранені (троє правоохоронців та цивільна особа) перебувають у лікарні. Один з поліцейських - у край важкому стані. За його життя борються лікарі.

Опубліковано Поліція Одеської області 19 січня 2018 р.