ua en ru

Стрілянина в обміннику в Києві: поранено правоохоронця

Стрілянина в обміннику в Києві: поранено правоохоронця Фото: фото нападника

Невідомий пограбував обмінний пункт і втік від поліції

Столична поліція розшукує озброєного чоловіка, який напав на пункт обміну валют на вулиці Бульварно-Кудрявська, пограбував його і поранив працівника поліції охорони. Про це повідомляє прес-служба ГУНП у Києві.

Зазначено, що невідомий молотом вибив вікно у касі пункту обміну валют та, зробивши кілька неприцільних пострілів із пістолета, змусив працівника віддати гроші.

Касир пункту розповіла, що молодий чоловік із великою сумкою на плечі, забрав близько 10 тисяч гривень та понад 1700 доларів США. Жінка також надали прикмети нападника і повідомила, що у нього сильно порізана кисть лівої руки.

"Працівники поліції під час відпрацювання території помітили чоловіка із перемотаною лівою рукою, але в іншому одязі, а відтак розпочали його переслідування. На законні вимоги правоохоронців зупинитися і викинути зброю чоловік не реагував, натомість почав відстрілюватися: одна з куль влучила поліцейському в ногу", - йдеться в повідомленні.


За даними поліції, пораненого правоохоронця доставили у лікарню, де надали необхідну медичну допомогу, його життю нічого не загрожує.

При огляді місця події експерти вилучили кувалду, стріляні гільзи, набої, уламки скла, відбитки пальців, зразки крові, чорну сумку та чорну кепку. Окрім того, неподалік від місця скоєння злочину знайшли пістолет та одяг, у якому нападник скоїв розбійний напад. Усі ці речі відправили на експертизу.

На цей час поліція розпочала три кримінальні провадження за ч. 3 ст. 187 (розбій), ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу) та ч. 2 ст. 345 КК (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Нагадаємо, у Києві ввечері 27 травня в результаті нападу на подружню пару було вбито чоловіка.