ua en ru

Стрілянина в Мюнхені: стало відомо громадянство і вік жертв стрілка

Стрілянина в Мюнхені: стало відомо громадянство і вік жертв стрілка Фото: більшість загиблих були підлітками

Серед загиблих - громадяни Туреччини, Косово і Греції

Семеро з дев'яти осіб, загиблих у результаті стрілянини в торговому центрі "Олімпія" в Мюнхені 22 липня, були підлітками, в тому числі серед них були два 13-річних. Серед загиблих - громадяни трьох країн, повідомляє з посиланням на дані поліції видання The Guardian.

Зазначено, що з загиблих двоє людей були віком 13 років, троє - 14 років, один - 17 років, один - 19 років, ще один - 20 років. Одній із жертв було 45 років. 6 загиблих були чоловічої статі, 3 - жіночої.

Відзначається, що 27 осіб перебувають у лікарнях Мюнхена через травми, отримані в ході цього нападу. Із них 10 осіб, в тому числі 13-річний хлопчик, залишаються в критичному стані, тому кількість загиблих може зрости.


"Відомо, що троє із загиблих були громадянами Косово, троє - Туреччини, ще один - Греції", - йдеться в повідомленні.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу оприлюднив імена загиблих громадян своєї країни - Севда Даг, Джан Лейла і Сельчук Килич.

Своєю чергою, як повідомляють косовські ЗМІ, жертвами-косоварами виявилися 21-річний Діямант Забрдже, 14-річна Армель Сегаші та її подруга Сабіна Суляй, вік якої не вказується.

Повідомляється також, що батько одного з загиблих Наїм Забрдже відвідав уранці в суботу місце загибелі сина, принісши з квітами його портрет.

Нагадаємо, раніше мюнхенська поліція повідомила, що стрілець у мюнхенському торговельному центрі не керувався політичними чи релігійними мотивами. На думку слідчих, він діяв у стані афекту. При тому, злочинець мав психічні проблеми.