ua en ru

Стрілянина в Мукачево: СБУ продовжує пошуки, ГПУ допитує Ланьо, Яценюк розганяє Закарпатську митницю

Стрілянина в Мукачево: СБУ продовжує пошуки, ГПУ допитує Ланьо, Яценюк розганяє Закарпатську митницю Фото: перестрілка в Мукачево

Силовиками триває розслідування подій

Перестрілка в Мукачеві сталася вдень 11 липня між представниками "Правого сектора" і людьми з оточення нардепа Михайла Ланьо, в результаті збройного зіткнення є поранені і загиблі. На даний момент бійці ПС ховаються в лісі, силовиками проводиться розслідування подій.

СБУ продовжує розслідування і проводить переговори з ПС

Сьогодні вранці, 13 липня спікер Служби безпеки України Олену Гітлянську повідомила про те, що ситуація в Мукачево залишається спокійною, а також про те, що в місті посилені заходи безпеки. "Зараз робота триває, триває розслідування подій, які відбулися 11 липня в Мукачеві. Були проведені 16 обшуків у обох сторін, задіяних у конфлікті. Вивчаються відео, які були поширені ЗМІ. Ми працюємо над тим, щоб як можна швидше роззброїти людей, які взяли в руки зброю. Ситуація в Мукачевому зараз спокійна і ми відпрацьовуємо заходи безпеки", - сказала Гітлянську.
Також вона зазначила, що СБУ продовжує переговори з представниками "Правого сектору" щодо того, щоб останні склали зброю. А з приводу того, що депутат Михайло Ланьо залишив територію України, Гітлянську відповіла, що не володіє такою інформацією.

Михайло Ланьо викликаний на допит в ГПУ

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков написав у своєму Twitter про те, що Генеральна прокуратура України проводить допит народного депутата фракції "Воля народу" Михайла Ланьо щодо конфлікту в Мукачево. "Мукачево. ГПУ веде допит депутата Ланьо. Наступний Балога", - написав Аваков.

Відсторонення від роботи працівників Закарпатської митниці

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк розпорядився звільнити всіх працівників Закарпатської митниці. Відповідне доручення він дав голові Державної фіскальної служби Роману Насирову. Правда, на даний момент, згідно з повідомленням прес-служби ГФС, від роботи відсторонено керівництво Закарпатської митниці, поки буде проводитися розслідування фактів корупції. "За рішенням керівництва Державної фіскальної служби весь керівний склад Закарпатської митниці відсторонений від виконання обов'язків для проведення службової перевірки фактів корупції на митниці", - сказано в повідомленні.
Також зазначається, що буде сформована група з митників інших регіонів України, яка і забезпечить безперервне функціонування митниці.