ua en ru

Стрілянина в Мукачево: СБУ та МВС Закарпатської обл. знали про "стрілку" біля офісу Ланьо, - Луценко

Стрілянина в Мукачево: СБУ та МВС Закарпатської обл. знали про "стрілку" біля офісу Ланьо, - Луценко Фото: Юрій Луценко

На думку Луценка, це було частиною механізму перерозподілу контрабанди

Силові структури Закарпатської області знали про те, що буде відбуватися біля офісу народного депутата Михайла Ланьо, але навмисне не попередили це. Про це заявив лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко в ефірі "5 каналу".

"Давайте дочекаємося висновку парламентської комісії, яка зараз досліджує ситуацію (стрілянину в Мукачево - ред.), вона ще не завершила свою роботу, але попередньо результати мені доповіли, і вони підтверджують мою точку зору: проблеми Закарпаття - це в першу чергу проблеми силових структур. Вони завчасно знали про те, що буде відбуватися біля офісу Ланьо... І СБУ, і МВС завчасно знали, що там буде відбуватися, чекали там з оперативною зйомкою, а значить це було частиною механізму перерозподілу контрабанди", - заявив Луценко.

Він підкреслив, що всі силові структури Закарпатської області були частиною "старої мафії", яка при зміні "партійних королів" у Києві змінювала конфігурацію, але залишалася на своїх місцях.

"І тут їм кинуло виклик нове незаконне озброєне угруповання, яке називається "Правим сектором". Силовики як частина старої мафії - дехто з них уже мали відносини з новим формуванням - організували те, що в народі називається "стрілка". Відповідь - треба зачистити ситуацію в області у першу чергу у силових структурах", - заявив Луценко.

Що стосується "Правого сектора", то за словами Луценка, боєць, який, як вважається, першим почав стріляти, вже загинув. Решту треба відправити на фронт - в бойові лави "Правого сектору".

Нагадаємо, ТСК Верховної Ради України з питань розслідування обставин конфлікту в Закарпатській області опублікує звіт щодо подій у Мукачеву протягом двох тижнів.