ua en ru

Стрілянина в Лас-Вегасі: злочинець поранив охоронця готелю перш, ніж відкрив вогонь

Стрілянина в Лас-Вегасі: злочинець поранив охоронця готелю перш, ніж відкрив вогонь Фото: поліція США (facebook.com/NYPD)

Поліція Лас-Вегаса значно змінила оцінку послідовності розвитку подій при стрілянині

Поліція Лас-Вегаса (США) в понеділок, 10 жовтня 2017 року, повідомила, що стрілок Стівен Паддок поранив охоронця готелю, перш ніж відкрив вогонь по відвідувачах концерту музики кантрі, передає "Радіо Свобода".

Так, місцевий шериф Джо Ломбардо раніше заявляв, що охоронець був застрелений після того, як підозрюваний обстріляв натовп, і що прихід охоронця у коридор готелю Mandalay Bay, можливо, змусив Паддока припинити стрілянину.

При цьому Associated Press підкреслює, що залишається неясним, чому оцінка послідовності подій змінилася через тиждень, і який вплив це може надати на розслідування.

Зазначено, що шериф повідомив, що охоронець Ісус Кампос прийшов у коридор готелю, відреагувавши на повідомлення про відкриті двері, коли почув звук роботи свердла в кімнаті Паддока. Стрілець встановив три камери для спостереження за тими, хто може наблизитися до його кімнаті у готелі. Він почав стріляти через двері, зробивши 200 пострілів по коридору. У результаті Паддок поранив охоронця, який попередив інших співробітників служби безпеки.

Через кілька хвилин злочинець відкрив вогонь людях, що по перебували на вулиці, і стріляв протягом 10 хвилин.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Стівен Паддок, який відкрив стрілянину по відвідувачах фестивалю кантрі-музики у казино в Лас-Вегасі, міг готувати ряд інших нападів.