ua en ru

Стрілянина в Києві: поліція затримала стрілка в "Борисполі"

Стрілянина в Києві: поліція затримала стрілка в "Борисполі" Фото: затриманий стрілок

Раніше судимий 24-річний зловмисник намагався через Стамбул втекти до Анталії

В аеропорту "Бориспіль" поліція затримала чоловіка, підозрюваного у стрілянині в одному з кафе Києва 1 жовтня, що призвело до вогнепального поранення людини. Про це повідомляє прес-служба столичної поліції.

Зазначено, що через кілька годин після злочину працівники Шевченківського управління поліції спільно зі співробітниками оперативно-розшукового відділу окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" Державної прикордонної служби та управління СБУ затримали підозрюваного в аеропорту "Бориспіль".

"Зловмисник, а це - раніше судимий 24-річний житель Житомирської області, намагався через Стамбул втекти до Анталії. Чоловіка затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу. Вину у скоєнні злочину він визнав. За вчинене правопорушення йому загрожує до 15 років ув’язнення", - йдеться в повідомленні.

Наразі вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, 1 жовтня у Шевченківському районі столиці на проспекті Перемоги біля кафе сталася стрілянина, в результаті чого один чоловік отримав поранення.

Зі слів очевидців, правоохоронці з’ясували, що у потерпілого виник конфлікт із невідомим чоловіком, який у результаті здійснив кілька пострілів із невстановленої зброї та втік.

Потерпілого, 41-річного киянина, доставили до лікарні. Йому надали необхідну медичну допомогу. Зі слів лікарів, у нього вогнепальні поранення пахової ділянки та обох ніг.

Під час огляду місця події вилучено стріляні гільзи, які відправили для проведення експертизи. Поліція опитала свідків та очевидців інциденту, а також персонал закладу, де відбулася стрілянина.

За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 15 ч. 1 ст. 115 КК (замах на умисне вбивство).