ua en ru

Стрілянина в Каліфорнії: усі подробиці

Стрілянина в Каліфорнії: усі подробиці Фото: стрілянина в Каліфорнії

Жертвами події стали 14 людей

Стрілянина в Каліфорнії сталася вчора, 2 грудня, на південно-заході штату в місті Сан-Бернардіно. Повідомлялося, що двоє озброєних людей у військовій формі і бронежилетах вчинили напад на одну з будівель Inland Regional Center - некомерційної організації, яка працює з людьми з обмеженими можливостями, з такими захворюваннями як аутизм і розумова відсталість.

За словами начальника поліції Джерода Баргуана, жертвами інциденту стали 14 осіб. Він також виключив можливість того, що кількість постраждалих може зміниться.

"Ці люди прийшли підготовленими. Вони були озброєні довгоствольною зброєю, а не пістолетами", - сказав Баргуан.

ABC News уточнює, що стрілянина в Каліфорнії в будівлі Inland Regional Center була зосереджена в одній частині будівлі, де і були розстріляні більшість жертв.

Поліція застрелила двох нападників

Співробітники поліції застрелили двох людей - 28-річного Саїда Фарука і 27-річну Ташфин Малік, які підозрюються в збройному нападі на центр допомоги людям з порушеннями. Як повідомляли очевидці, чоловік вийшов з темного позашляховика, який зупинився на перехресті, і почав стріляти.

Згідно з інформацією, опублікованою в Twitter офісу місцевого шерифа, в автомобілі були знайдені вибухові пристрої. Крім того, поліцейські виявили предмет, схожий на вибуховий пристрій, в самому центрі, де сталася стрілянина в Каліфорнії.

Варто зазначити, що мотиви нападу поки невідомі, а в ФБР припустили, що це може бути пов'язано з тероризмом.

Пізніше стало відомо про те, що злочинці імовірно були парою. Зазначається, що чоловік відвідав вечірку в центрі соцзабезпечення, але через деякий час пішов і повернувся вже разом із спільницею і зі зброєю в руках.

Поліція не схильна вважати інцидент терактом, проте мотив злочину так і не встановлено.

Обама прокоментував інцидент

ABC News розмістили у своєму Twitter коментар президента США Барака Обами щодо стрільби в Каліфорнії.

"Ми маємо зараз безпрецедентний приклад масової стрілянини. Ми б ніколи не могли подумати, що подібне могло статися при нормальному розвитку подій. В цій ситуації те, що ми можемо зробити, це зробити кроки, щоб не допустити повторення подібного у майбутньому. Є сенс прийняти законодавство, яке зробить більш безпечним обіг зброї", - сказав він.