ua en ru

Країни ЄС мають бути більш конкретними у підтримці України та Молдови, - прем'єр Румунії

Румунія та інші члени Європейського союзу мають бути більш конкретними у підтримці України та Молдови.

Румунія та інші члени Європейського союзу мають бути більш конкретними у підтримці України та Молдови. Про це заявив прем'єр-міністр Румунії Віктор Понта сьогодні під час спільного брифінгу з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком та прем'єр-міністром Молдови Юрієм Лянке, передає кореспондент РБК-Україна.

"Право вибору мають український та молдовський народ, і третя сторона не має права вирішувати за них. На підставі румунського досвіду скажу, що і Молдова і Україна сьогодні потребують набагато більше ніж просто слова підтримки. Румунія та інші члени ЄС мають бути більш конкретними у підтримці України та Молдови", - заявив Понта.

Він зазначив, що Україна і Молдова мають врахувати досвід Румунії і "взяли усе позитивне, враховуючи негативні моменти".
"Найперше йдеться про проекти в енергетичні сфері, спільні з Молдовою, які унеможливили політичний вплив третіх країн через енергетику", - зазначив Понта.

Нагадаємо, Європейська комісія надає додаткове фінансування в розмірі 2,5 млн євро на гуманітарну допомогу потерпілому в результаті бойових дій у Східній Україні цивільному населенню.