ua en ru

Зіткнення есмінця США з торговельним судном: опізнані тіла 7 моряків

Зіткнення есмінця США з торговельним судном: опізнані тіла 7 моряків Фото: есмінець Fitzgerald (media.defense.gov)

Причина зіткнення есмінці США з торговельним судном в ясну погоду досі невідома

Есмінець Сполучених Штатів Америки (США) Fitzgerald зіткнувся з торговельним судном до південно-заходу від японського міста Йокосука, опізнані всі 7 моряків, тіла яких були знайдені на судні раніше. Про це повідомляє Reuters з посиланням на дані флоту США.

"Військово-морський флот США підтверджує, що всі 7 зниклих моряків із USS Fitzgerald знайшли мертвими", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, мертвих моряків ідентифікували як: Дакота Кайл Рігсбі, 19 років (Пальміра, штат Вірджинія), Шинго Олександр Дуглас, 25 (Сан-Дієго, Каліфорнія); Ної Ернандес, 26 (Веслако, Техас); Карлос Віктор Ганзон Сибаян, 23 (Чула Віста, Каліфорнія); Хав'єр Алек Мартін, 24 (Хэлторп, Меріленд); Гарі Лев Рем-молодший, 37 (Elyria, штат Огайо) і Нгок Труонг, 25, (Оквілл, Коннектикут)

Так, значна частина екіпажу спала, коли сталося зіткнення. Повідомляється, що два з трьох потерпілих членів екіпажу, які були евакуйовані з корабля вертольотом, у тому числі командир корабля, виписані з Військово-морської лікарні США в Йокосуці. Останній моряк залишився в лікарні, і ніяких подробиць про його стан не наводиться.

В даний момент ведеться безліч експертиз в США та Японії про те, як корабель такого розміру міг зіткнутися з меншим військовим кораблем в ясну погоду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що при розборі пошкодженої частини есмінця Fitzgerald військові виявили тіла семи моряків, які вважалися зниклими без вісті.