ua en ru

У столиці Бурунді в результаті нападу на військові бази загинули 87 осіб

У столиці Бурунді в результаті нападу на військові бази загинули 87 осіб Фото: президент Бурунді П'єр Нкурунзіза

Зіткнення в Бужумбурі відбуваються з квітня поточного року

У столиці Бурунді в результаті нападу, яке було вчинено 11 грудня на військові бази, загинули 87 осіб. Про це повідомило агентство AP.

Відзначається, що в п'ятницю близько 30 бойовиків атакували три військові бази в Бужумбурі і один об'єкт за межами міста. 12 нападників були ліквідовані, ще 20 затримані. Влада країни заявила, що хотіли захопити партію зброї для подальшої спроби організації втечі ув'язнених з в'язниць.

Відзначимо, зіткнення в Бужумбурі відбуваються з квітня поточного року, коли президент країни П'єр Нкурунзіза оголосив про плани йти на третій термін. У заворушеннях загинули більше 240 осіб.

Також, 17 грудня Рада ООН з прав людини в Женеві проведе спеціальну сесію щодо ситуації в Бурунді, яка стане вже другий з початку року. Рада Безпеки ООН у п'ятницю висловився на підтримку майбутньої зустрічі.

Нагадаємо, засідання Ради безпеки ООН в п'ятницю, 11 грудня, було затримано на півтори години через відмову Росії обговорювати ситуацію з правами людини в Криму і в регіонах на сході України, що знаходяться під контролем проросійських сепаратистів.