ua en ru

У столиці Афганістану вбили громадянку Німеччини

У столиці Афганістану вбили громадянку Німеччини Фото: поліція Кабула

Невідомі викрали також громадянку Фінляндії

У столиці Афганістану Кабулі ввечері 20 травня 2017 року озброєні люди вбили громадянку Німеччини. Про це повідомив прес-секретар афганського міністерства внутрішніх справ Наджиб Даниш, передає DW.

За його словами, невідомі викрали також громадянку Фінляндії.

Зазначено, що інцидент стався перед готелем шведської гуманітарної організації, де проживали жінки. Під час нападу також було вбито охоронця готелю. Подальші подробиці поки невідомі.

За словами речника МВС країни, поки що не можна сказати, "чи йдеться про кримінальне, чи про терористичне підґрунтя" злочину.

Повідомляється, що через погіршення безпекової ситуації багато міжнародних організацій скорочують кількість співробітників в Афганістані і вживають додаткових заходів безпеки. Так, німецьке Товариство міжнародного співробітництва (GIZ) у травні закрило свій офіс у центрі Кабула, перевівши співробітників до табору на околицях афганської столиці, який перебуває під посиленою охороною.

Крім того, генеральне консульство Німеччини в афганському місті Мазарі-Шаріфі взимку після атаки талібів було переведено на території німецької військової бази.

Нагадаємо, днями в Афганістані бойовики напали на поліцейський контрольний пост, загинуло 20 правоохоронців.