ua en ru

Вартість віз для українців не зміниться у зв’язку із набранням чинності Візовим кодексом Європейського союзу, і становитиме 35 євро, - С.Саєнко.

Вартість віз для українців не зміниться у зв'язку із набранням чинності Візовим кодексом Європейського союзу, і становитиме 35 євро. Про це повідомив сьогодні під час засідання прес-клубу прес-секретар МЗС України Сергій Саєнко, передає кореспондент РБК-Україна.
С.Саєнко наголосив на тому, що Візовий кодекс ЄС набирає чинності 5 квітня 2010 р.
Дія цього документу не розповсюджується на Великобританію, Данію та Ірландію. Він зазначив, що вартість віз для громадян третіх країн становитиме 60 євро, однак для громадян України залишиться незмінною - 35 євро, оскільки це положення Візового кодексу, з якими ЄС уклав угоди про спрощення візового режиму. У випадку України - це угода про спрощення оформлення віз, яка має перевагу над Візовим кодексом.
С.Саєнко також наголосив, що Україна та ЄС мають намір провести засідання спільного візового комітету. "Найближчим часом ми маємо узгодити дату чергового засідання візового комітету України і ЄС, де плануємо здійснити невеликий моніторинг відповідності положень угоди про спрощений візовий режим і Візового кодексу", - заявив С.Саєнко.
У свою чергу посол з особливих доручень Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Альошин зазначив, що для українців не буде запроваджуватися збір біометричних даних. "На сьогодні на порядку денному такого питання нема", - наголосив він.
За словами С.Альошина, Візовий кодекс передбачає процедуру оскарження відмови у видачі віз. Згідно з документом, консульська установа обов'язково має повідомити заявнику причини відмови у видачі віз. Він додав, що зараз кількість відмов у видачі віз до країн Шенгенської зони громадянам України зменшилася і становить приблизно 5,4%.