ua en ru

Стерненко розповів подробиці нападу на нього

Стерненко розповів подробиці нападу на нього Фото: Сергій Стерненко (facebook.com/sternenko)

Активісту зробили операцію на руці, також у нього травмована голова

Активіст Сергій Стерненко розповів подробиці нападу на нього в Одесі. Про це він розповів в ефірі UMN.

"На даний момент мені не повідомляли про підозру, але допитували в якості потерпілого. Ми з Наташею, моєю дівчиною, йшли додому, на підході до будинку нас зустріли двоє людей, почали наносити удари, зокрема ножем. Вдалося відібрати ніж. Коли вони продовжили наносити удари я намагався оборонятися, побачив, що нападник почав тікати. Один в один бік, інший в іншу. Я - за одним з них. Він пробіг буквально метрів 30-40, впав, тримаючись за бік, і сказав, що дуже сильно поранений. Я викликав швидку, тут же побачив, що у мене з руки кров бризкає. Приїхала швидка. Вони замість того, щоб надавати першу медичну, почали нападати на Наталю, говорити що "не можна їх знімати, вони проти". Потім підійшли, мляво подивилися на чоловіка, сказали: "а труп" і забрали мене. Ми живемо в Україні, а в Україні себе не можна захищати... Рука досить сильно поранена, і голова трошки. Перерізані вени, перерізана артерія, перерізані сухожилля. Зробили операцію. Кілька годин ходжу з перемотаною, але все буде добре, відновиться. Зшивали", - розповів Стерненко.

Нагадаємо, 24 травня в Одесі відбувся напад на активіста Сергія Стерненко. За його словами, він чинив опір, в результаті чого один з нападників був важко поранений і згодом помер. Пізніше поліція затримала другого фігуранта нападу на активіста.

Напад на Стерненка в Одесі кваліфікували за кількома статтями Кримінального кодексу України, в тому числі як замах на вбивство.