ua en ru

Степанов очолив штаб по боротьбі з негодою в Одеській області

Степанов очолив штаб по боротьбі з негодою в Одеській області Фото: Максим Степанов (facebook.comStepanovMV)

Ситуація на дорогах Одеської області контролюється

Голова Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Максим Степанов очолив оперативний штаб з попередження та своєчасної ліквідації можливих наслідків негоди в Одеській області. Про це повідомляє прес-служба глави Одеської ОДА.

Під час засідання штабу стало відомо, що ситуація на дорогах області контрольована, найбільш гостра ситуація склалася в Ізмаїлі, де негода порушила електро- і водопостачання. В Ізмаїлі працюють близько тридцяти ремонтних бригад для відновлення електропостачання.

Також у місто спрямовані дизельні генератори для відновлення водопостачання. Найближчим часом проблему з відсутністю електроенергії, опалення та води в місті повинні вирішити, повідомив Степанов.

"В Одеській області триває негода, на півночі - великий снігопад, рівень снігу досягає 20 см, на півдні - сніг з дощем, налипання мокрого снігу. Все це супроводжується шквальним вітром. Є велика проблема у місті Ізмаїл, там відключена високовольтна лінія. Зараз там вже працюють близько тридцяти ремонтних бригад ВАТ "Одесаобленерго", вони з'ясовують причини аварії і намагаються максимально швидко підключити до електропостачання місто. Також ще з ранку в регіоні мобілізовані ресурси у вигляді дизель-генераторів від військових, ДСНС, приватних підприємств. Їх вже зараз відправляють в місто для того, щоб відновити водопостачання і елементарну життєдіяльність Ізмаїла. Загалом, на цю хвилину, у нас є відключення електроенергії в 136 населених пунктах регіону. Але я хочу зауважити, що ця цифра постійно змінюється, тому оперативно виїжджають ремонтні бригади, ліквідують аварії, але і негода може створювати нові обриви на лініях. Ситуація повністю контрольована", - повідомив Степанов.

Раніше розпорядженням Степанова з 00:00 годин 18 січня в області було обмежено рух великовантажного транспорту на дорогах державного значення. Це пов'язано з прогнозованим істотним погіршенням погодних умов, при яких існує загроза безпеці дорожнього руху.