ua en ru

Станицю Луганську, Слов'янськ і Краматорськ обстрілювали терористи, а не сили АТО, - Парубій

Терористи на Донбасі останнім часом неодноразово проводили обстріли житлових масивів у населених пунктах і містах, зокрема, у Станиці Луганській, Слов'янську і Краматорську. Про це на брифінгу в Києві заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Парубій, повідомили в інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

За словами Парубія, в результаті даних обстрілів постраждали мирні жителі, є загиблі та поранені.

"Російська пропаганда активно використовує ці факти для звинувачення і дискредитації сил АТО. Зазначаємо, що українські військові жодного разу не вели обстріл у напрямі житлових масивів, які могли б поставити під загрозу мирних жителів", - наголосив секретар РНБО.

Нагадаємо, обстріл житлових кварталів Станиці Луганській (смт Станично-Луганське) бойовиками стався 2 липня. У Генпрокуратурі заявили, що прокуратура Південного регіону України з нагляду за додержанням законів у військовій сфері перевіряє у кримінальному провадженні всі обставини застосування зброї під час проведення АТО в зазначеному районі, але не підтверджує інформацію щодо обстрілу населеного пункту підрозділами Збройних сил України.