ua en ru

США підтримують збільшення квот і права голосу в МВФ країн зі зростаючими ринками та держав, що розвиваються, -Т.Гейтнер.

США підтримують реформування Міжнародного валютного фонду (МВФ) і збільшення квот і права голосу країн зі зростаючими ринками та держав, що розвиваються, заявив у суботу міністр фінансів США Тімоті Гейтнер. Про це повідомляє агентство Сіньхуа.
Виступаючи на засіданні Міжнародного валютного та фінансового комітету (МВФК), що є органом з напрацювання рішень при МВФ, Т.Гейтнер відзначив, що США докладають зусиль до реформування керівних структур МВФ, аби вони могли "відображати реалії глобальної економіки".
"Як найважливіший захід я закликаю всіх членів затвердити проект квот, розроблений 2008 року", - заявив він.
За словами Т.Гейтнера, МВФК вже висунув ясну пропозицію про збільшення як мінімум на 5% квот економічних суб'єктів зі зростаючими ринками та держав, що розвиваються. Таким чином МВФК має на меті вдосконалювати правове становище МВФ і його репрезентативність, аби він міг відображати економічний потенціал усіх країн світу. Т. Гейтнер нагадав, що чинна система квот не відповідає такій вимозі.
Міністр Гейтнер підкреслив, що з метою зміцнення репрезентативності і ефективності ради директорів МВФ США підтримують скорочення загального числа мандатів у раді директорів за одночасного збереження в раді існуючих мандатів країн зі зростаючими ринками й держав, що розвиваються.