ua en ru

У США зафіксовано перший випадок стійкої до всіх антибіотиків інфекції

У США зафіксовано перший випадок стійкої до всіх антибіотиків інфекції Фото: вчені виявили стійку до антибіотиків "супербактерию"

Вчені занепокоєні тим, що ген стійкості до антибіотиків може передатися і іншим бактеріям

Медики в США зафіксували перший випадок інфекції, стійкої до всіх відомих антибіотиків. Про це пише Радіо Свобода.

Це повідомлення надійшло у час, коли Великобританія наполягає, щоб країни G7 запропонували фармацевтичним компаніям винагороду в мільярд доларів для розробки нових препаратів проти таких "суперінфекцій".

Вчені занепокоєні тим, що ген стійкості до антибіотиків може передатися і іншим бактеріям.


"Ми ризикуємо опинитися в "світі після антибіотиків", – заявив 26 травня директор американського Центру з контролю і профілактики захворювань Томас Фріден.

Фахівець повідомив, що нещодавно інфекцію сечовивідних шляхів у 49-річної жінки в штаті Пенсільванія лікарі не змогли проконтролювати навіть з допомогою колістин – антибіотика, призначеного для використання проти таких "жахливих бактерій".

Стійкий до колістину ген був виявлений в минулому році у людей і свиней в Китаї. Інший схожий випадок був зафіксований в Індії в 2010 році.

Нагадаємо, на початку квітня спалах невідомої болезни забрала життя 23 немовлят у віці від одного дня до 11 місяців за останні чотири тижні в кенійських регіонах Накуру і Баринго.