ua en ru

США в найближчі п'ять років поставлять Японії 52 бойові машини-амфібії

США в найближчі п'ять років поставлять Японії 52 десантно-бойові гусеничні машини-амфібії AAV-7 американського виробництва.

США в найближчі п'ять років поставлять Японії 52 десантно-бойові гусеничні машини-амфібії AAV-7 американського виробництва. Про це повідомляє місцеве міністерство оборони, передає "Російська газета".

Очікується, що місцем дислокації нової техніки стане морська база Сасебо в префектурі Нагасакі. Плаваючі машини надійдуть у новий підрозділ сил самооборони Японії, яке налічує близько трьох тисяч осіб. Експерти вважають, що таким чином Токіо демонструє свій намір зміцнити ділянки, де потенційно може виникнути відкрите протистояння з Китаєм.

Відомо, що маса машини AAV-7 перевищує 20 тонн, довжина дорівнює близько восьми метрів. Даний тип техніки використовується для висадки десанту на сушу з військово-морських кораблів. Екіпаж амфібії складається з трьох осіб, куди входить водій, командир і стрілок. При цьому в десантному відділенні можна розмістити ще близько 25 осіб. Зазначимо, що вантажопідйомність машини дорівнює приблизно 4,5 тонни.

Примітно, що США застосовують дану техніку вже більше 30 років. Так, Вашингтон задіяв AAV-7 під час операції "Буря в пустелі".

Нагадаємо, раніше уряд Японії розпустив нижню палату парламенту.