ua en ru

США ускладнюють ситуацію на Корейському півострові, - Північна Корея

Північна Корея звинуватила США в свідомому ускладненні політичної ситуації на Корейському півострові і зловживанні своїм впливом в Раді безпеки ООН для просування своєї агресивної політики відносно КНДР, повідомляє Reuters.

"США винні в ситуації на Корейському півострові. Уже зараз вона близька до тієї фази, після якої події можуть розвиватися непередбачувано", - заявив північнокорейський посол в ООН Со ​​Сє Пен в ході конференції з питання роззброєння, організованій ООН.

"Ми не можемо більше дозволяти США порушувати незалежні права КНДР на використання космічного простору для мирних цілей. Крім того, США не можна дозволяти використовувати Рада Безпеки ООН в якості політичного інструменту тиску на КНДР", - сказав Со Сє Пен.

Він повідомив, що третє ядерне випробування було проведене як частина контрзаходів для захисту суверенітету і безпеки країни, а також для захисту від агресивної політики США, які безпричинно оскаржують законне право КНДР на запуск супутника в мирних цілях.

Нагадаємо, що Північна Корея зіткнулася з додатковим посиленням економічних санкцій після того, як 12 лютого 2013 р. провела третій підземні ядерні випробування. За неофіційними даними, потужність заряду склала 6-7 кілотонн.

Читайте також: Північна Корея звинуватила "ворогів" в підготовці ядерної війни