ua en ru

США посилять авіаудари по позиціях ІДІЛ після терактів в Парижі

США посилять авіаудари по позиціях ІДІЛ після терактів в Парижі Фото: зовнішньополітичний радник президента Барака Обами Бен Родс

США впевнені, що за паризькі теракти відповідальність несуть бойовики ІДІЛ

США посилять авіаудари по позиціях бойовиків ІДІЛ після паризьких терактів. Про це в інтерв'ю телеканалу ABC повідомив зовнішньополітичний радник президента Барака Обами в апараті Білого дому Бен Родс.

"Франція разом з нами наносила удари в Іраку і Сирії. Я думаю, що ми посилимо нашу координацію дій. Ми разом з французами завдамо удару у відповідь ", - повідомив Родс.

Він зазначив, що США підтверджують, що за теракти, які відбулися в Парижі в п'ятницю, відповідальність несуть бойовики ІДІЛ.

"Все вказує на це, що за цим стоїть ІДІЛ, - зазначив Родс. - Звичайно, наші дані підтверджують високу ймовірність того, що саме бойовики ІДІЛ брали участь у теракті. Ми абсолютно згодні з тим, що це був "акт війни" з боку терористів".

Нагадаємо, увечері 13 листопада в Парижі відбулася серія терактів у різних районах містах. Спочатку сталися три вибухи біля Stade De France, де проходив матч Франція-Німеччина. Крім того, терористичні атаки сталися в п'яти інших місцях Парижа. Зокрема, терористи захопили і розстріляли заручників у театрі Bataclan.

У загальній складності, в результаті нападів загинули 129 осіб, ще понад 350 отримали поранення.

Відповідальність за вчинення терактів в Парижі взяли на себе бойовики терористичного угруповання ІДІЛ.