ua en ru

У США створили антибіотик проти суперстійких бактерій

У США створили антибіотик проти суперстійких бактерій Фото: лабораторія

Новий антибіотик працює проти бактеріальної резистентності

Вчені Інституту Скріппса в Сполучених Штатах Америки структурно модифікували антибіотик ванкоміцин, зробивши ці ліки потужним супротивником проти супербактерій. Про це повідомляє EurekAlert.

"Вчені з Дослідницького інституту Скріппса (TSRI) наділили антибіотик ванкоцимін новими здібностями, завдяки яким загрозу стійких до антибіотиків інфекцій можна усунути на довгі роки", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, дослідники на чолі з Дейлом Богером, співголовою відділу хімії TSRI, виявили спосіб структурної зміни ванкоміцину, щоб зробити антибіотик більш потужної версії - третьої модифікації, яка змінює проникність клітинної стінки бактерій.

Так, використання відразу трьох модифікацій антибіотика в одних ліках підвищує ефективність антибіотика в тисячу разів. А молекула нового антибіотика проявила себе в 25 тис. разів ефективніше, ніж молекула простого ванкоміцину

"Бактерії не можуть працювати одночасно, щоб знайти спосіб боротьби проти трьох незалежних механізмів дії", - заявив Богер.

Основною проблемою при виході на ринок цього антибіотика є складність його виробництва.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в США біохімікам вдалося отримати потужний антибіотик, здатний прискорити загоєння ран, з крові гігантського варана, що мешкає на індонезійському острові Комодо.