ua en ru

США погодилися обмежити вихід військових з баз в Японії через COVID

США погодилися обмежити вихід військових з баз в Японії через COVID Фото: Фуміо Кісіда, новий прем'єр Японії (flickr.com/creditsuisse)

Японія і США досягли спільної угоди з питання обмеження виходу американських військовослужбовців з розташованих на японській території баз. Рішення прийнято через зростання кількості заражень коронавірусом.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на NHK.

"Унаслідок проведених з американською стороною обговорень ми досягли спільної угоди з приводу обмеження виходу з військових баз без необхідності як захід з боротьби з поширенням інфекції. Зараз ми працюємо над деталями угоди", - сказав прем'єр Фуміо Кісіда.

Різке зростання заражень коронавірусом було виявлено на декількох базах США, включаючи Кемп-Хансен на південному японському острові Окінава в кінці грудня. Інфекцію на об'єкти занесли військовослужбовці, нещодавно перекинуті до Японії в рамках ротації. Вони не здавали ПЛР-тести з прильоту в рамках діючих двосторонніх домовленостей. Однак зараз ця вимога знову діє.

Через сплеск заражень на військових об'єктах США добовий приріст нових випадків коронавірусу серед населення Окінави, а також префектури Ямагуті, де розташована інша база Івакуні, виріс до рекордно високих показників за весь час пандемії.

В Японії в цілому розміщено понад 50 тисяч американських військовослужбовців, включаючи дивізію морської піхоти на острові Окінава.