ua en ru

У США прокоментували дані про загибель американця під час катастрофи Су-27

У США прокоментували дані про загибель американця під час катастрофи Су-27 Фото: Су-27УБ (facebook.com/831s-tactical-aviation-brigade)

ВПС США не уточнили, що сталося з американцем, поранений він або загинув

У США можуть підтвердити, що американський військовий став учасником аварії винищувача Су-27УБ у Вінницькій області. Про це інформує РБК-Україна, з посиланням на повідомлення Военно-повітряних сил США.

"Ми бачили повідомлення про нещасний випадок з військовим США і можемо підтвердити, що військовий США брав участь у цьому інциденті. В даний час інцидент знаходиться в стадії розслідування, ми будемо продовжувати надавати додаткову інформацію по мірі її появи", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, що в американському відомстві не уточнюється, що сталося з американцем, поранений він або загинув.

При цьому виконувач обов'язків начальника прес-центру повітряних сил ЗСУ Дмитро Струтинський "Громадському" повідомив, що в літаку СУ-27 знаходилися два пілоти - це український екіпаж.

"Ми поки не підтверджуємо інформацію стосовно громадянина США, швидше за все, це були два українця", - сказав він.

Нагадаємо, Військова прокуратура Центрального регіону України почала розслідування аварії винищувача Су-27УБ, який виконував навчально-бойовий політ в рамках військових навчань "Чисте небо-2018".

Зокрема, сьогодні, 16 жовтня близько 17:00 на території області, недалеко від селища Уланів Хмельницького району, впав військовий винищувач Су-27УБ, бортовий номер 70, серійний - 96310424040. За попередніми даними, літак ВПС України піднявся в повітря з аеродрому в Старокостянтинові і для виконання навчально-бойового вильоту в рамках військових навчань "Чисте небо-2018".

За даними Генерального штабу ЗСУ з місця трагедії, обоє пілотів, один з яких - офіцер повітряних сил Збройних сил України, другий - військовослужбовець ВПС Національної гвардії США, загинули. Також інформацію про загибель американського військового підтвердили в Міноборони України. При цьому пізніше дані були видалені з офіційних сайтів відомств.