ua en ru

Безпілотний автомобіль Google вперше потрапив у ДТП

Безпілотний автомобіль Google вперше потрапив у ДТП Фото: автомобіль Google вперше став винуватцем ДТП

Американська корпорація пообіцяла оновити програмне забезпечення для уникнення подібних випадків у майбутньому

У Сполучених Штатах Америки сталася перша дорожньо-транспортна пригода з вини безпілотного автомобіля компанії Google. Про це повідомляє Reuters.

ДТП сталося у місті Маунтен В'ю (штат Каліфорнія) 14 лютого.

Автомобіль моделі Lexus RX450h зіткнувся з муніципальним автобусом при спробі об'їхати кілька мішків з піском на проїжджій частині.

У результаті аварії було пошкоджено лівий борт автобуса, переднє колесо і передній датчик водія, обійшлося без постраждалих.

У своїй заяві Google визнала "часткову відповідальність" за те, що трапилося і зазначила, що це перший випадок, коли їхній автомобіль з автопілотом став винуватцем ДТП.

"Часткову відповідальність" компанія пояснює тим, що якщо б автомобіль не здійснював маневр, то зіткнення б не було.

"Наш автомобіль вважав, що автобус збирається знизити швидкість або навіть зупинитися, щоб дати змогу йому повернутися в потік, а також, що було достатньо місця для маневру", - йдеться в заяві.

Компанія пообіцяла оновити програмне забезпечення для уникнення таких випадків у майбутньому.

За кілька років тестування самокеровані автомобілі Google вже потрапляли в незначні ДТП, але раніше це траплялося не з їхьої вини.

Нагадаємо, японський виробник автомобілів Toyota збирався вкласти 1 млрд доларів у дослідження і розробку штучного інтелекту та інших технологій. Компанія розраховує, що в майбутньому це допоможе їй створити самокерований автомобіль.