ua en ru

США: проблеми бюджету 2013 року

Президент США вирішив завершити канікули і повернутися до обговорення з Конгресом проблеми «фіскального обриву» 27 грудня. Якщо не буде досягнуто консенсусу між республіканцями і демократами щодо розв'язання бюджетних проблем до 1 січня 2013 року, то автоматично будуть підвищені податки і скорочені видатки бюджету на суму близько $600 млрд.

Обама і Джон Бейнер, спікер Палати представників не домовилися по податках на цьому тижні, хоча, вважалося, що сторони практично домовилися.

Представник республіканців пропонує підвищити податок для американців з доходом від $1 млн з 35% до 39,6%, аргументуючи таке рішення збільшенням надходжень до бюджету на трильйон. Обама згоден з зазначеним підвищенням, але для громадян з меншим річним доходом від $400 тис. У цьому випадку надходження в казну збільшаться на третину або на $1 трлн 300 млрд.

Планується скоротити витрати на соціальне забезпечення на $130 млрд. І це питання вже погоджено. У сфері охорони здоров'я республіканці хочуть скоротити витрати на $600 млрд, а демократи згодні лише на $400 млрд. Обама наполягає на збільшенні додаткових витрат на допомогу з безробіття на $80 млрд.

Однак головне питання підвищення стелі боргу США. Обама виступає за підвищення ліміту та такого рівня, щоб вистачило на два роки. Бейнер - лише на рік.

Курс долара 26 грудня торгується під флеті утвореному висхідною хвилею «5-я/А» 79,44-79,80 рівня H1. Для завершення висхідної хвилі рівня Daily від 79,02 потрібно пробиття захисного півот МФ 79,28 і висхідного похилого каналу МФ з утворенням фігури зміни середньострокового тренда ФЗР. Інакше висхідний тренд продовжиться у формі подовження тренда, вважають експерти факультету онлайн-навчання торговельній системі Masterforex-V.