ua en ru

США закликають накласти дисциплінарне стягнення на членів "Свободи", які напали на Пантелеймонова

США закликають ВО "Свобода" накласти дисциплінарне стягнення на членів цієї політичної сили, які вчора здійснили напад на т.в.о. президента НТКУ Олександра Пантелеймонова.

Сполучені Штати Америки закликають ВО "Свобода" накласти дисциплінарне стягнення на членів цієї політичної сили, які вчора здійснили напад на т.в.о. президента Національної телекомпанії України (НТКУ) Олександра Пантелеймонова. Про це йдеться в заяві Посольства США в Києві з приводу цього інциденту.

"Посольство США в Києві засуджує жорстке залякування і фізичні нападки, учинені 18 березня членами політичної партії "Свобода" проти Олександра Пантелеймонова, т.в.о. генерального директора НТКУ. Ми вітаємо сьогоднішні заяви прем'єр-міністра Яценюка і міністра внутрішніх справ Авакова, які засуджують цю поведінку як неприйнятну. Ми закликаємо ВО "Свобода" накласти дисциплінарне стягнення на Ігоря Мірошниченка та інших членів партії, які брали участь у цьому інциденті", - йдеться в заяві.

У заяві наголошується, що цей інцидент неприйнятний у сучасному демократичному суспільстві.

Водночас Сполучені Штати вітають своєчасну заяву генпрокурора Олега Махніцького про відкриття Генпрокуратурою кримінального провадження за цим інцидентом.

"Настійно закликаємо ВО "Свобода" до повної співпраці у слідстві. Ми сподіваємось, що всі українці захищатимуть й поважатимуть не лише свої демократичні права і свободи, а також права і свободи інших людей", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, вчора ввечері, 18 березня 2014 р., нардепи від "Свободи" Ігор Мірошниченко, Богдан Бенюк, Андрій Іллєнко змусили т.в.о. голови Національної телекомпанії України Олександра Пантелеймонова написати заяву про відставку. При цьому Мірошниченко застосував силу. Свободівців, зокрема, обурив той факт, що Перший національний 18 березня транслював церемонію підписання договору про приєднання Криму до РФ.