ua en ru

США визнали загибель 20 мирних жителів при авіаударах в Сирії та Іраку

США визнали загибель 20 мирних жителів при авіаударах в Сирії та Іраку Фото: авіація США завдає ударів по позиціях бойовиків ІД з осені 2014

З початку кампанії в Сирії та Іраку в 2014 році США визнали загибель 41 мирного громадянина

Сирії та Іраку під час авіаударів міжнародної коаліції, очолюваної США, за останні місяці загинуло 20 мирних жителів. Про це повідомляє Центральне командування збройних сил США, передає ABC.

Згідно з даними Пентагону у період з 10 вересня 2015 року по 2 лютого 2016 року було скоєно дев'ять атак. За цей час ще 11 осіб отримали поранення.

"Шість ударів було завдано в Сирії і три в Іраку. Їх здійснювали як безпілотники, так і пілотовані літаки. У всіх випадках загибель або поранення мирних жителів були визнані ненавмисним результатом атак за законним цілям. До загибелі найбільшого числа людей привів авіаудар 5 жовтня 2015 року по позиціях "Ісламської держави" в Іраку — тоді були вбиті вісім мирних жителів", - йдеться в повідомленні.


Наголошується, що з початку кампанії в Сирії та Іраку в 2014 році США визнали загибель 41 мирного громадянина.

Нагадаємо, раніше за інформацією місцевих органів цивільної оборони, в результаті авіаударів у утримуваних повстанцями районах у місті Алеппо загинули щонайменше 14 мирних жителів, ще більш десятки були поранені.