ua en ru

США нададуть Франції більше розвідданих про позиції ИГИЛ терактів в Парижі

США нададуть Франції більше розвідданих про позиції ИГИЛ терактів в Парижі Фото: розвіддані про позиції ІДІЛ

Глава Пентагону Еш Картер виступив за ослаблення обмежень щодо обміну даними

США прийняли рішення надавати Франції більший обсяг розвідувальних даних про позиції ІДІЛ в Сирії та Іраку після серії терактів в Парижі. Про це повідомляє Wall Street Journal з посиланням на посадових осіб.

Повідомляється, американська сторона планує в цілому послабити для Франції обмеження, пов'язані з наданням розвідданих, таким чином сприяючи інтенсифікації авіаударів по позиціях "Ісламської держави", - розповіли джерела.

Глава Пентагону Еш Картер виступив за ослаблення обмежень щодо обміну даними з Парижем. За результатами розмови Картера і глави Міноборони Франції Жана-Іва Ле Дріана після терактів, офіційний представник американського відомства Пітер Кук повідомив, що "сторони погодилися здійснити конкретні кроки, які посилять тісне співробітництво у сфері проведення послідовної кампанії" проти ІДІЛ. Про яких саме "конкретні кроки" йде мова, він не уточнив.

Видання зазначає, що Франція не є учасником програми з обміну даними - зокрема, про ІДІЛ - "Five Eyes", в яку входять Австралія, Канада, Нова Зеландія, велика Британія і США.

Нагадаємо, увечері 13 листопада в Парижі відбулася серія терактів у різних районах містах.

Раніше повідомлялося, сьогодні літаки ВПС Франції атакували позиції ІДІЛ в Сирії