ua en ru

США хочуть заблокувати створення найбільшої в світі авіакомпанії

Американський антимонопольний регулятор подав судовий позов про порушення антитрестівського законодавства з вимогою заблокувати угоду про злиття американського авіаційного холдингу AMR Corp. і авіакомпанії US Airways Group Inc.

Американський антимонопольний регулятор подав судовий позов про порушення антитрестівського законодавства з вимогою заблокувати угоду про злиття американського авіаційного холдингу AMR Corp. і авіакомпанії US Airways Group Inc., повідомляє Reuters.

Позовна претензія отримала підтримку декількох американських штатів, в тому числі Арізони і Техасу.

Як було заявлено, операція по злиттю двох компаній, сума якої, за інформацією ЗМІ, становить 11 млрд дол, загрожує пасажирам скороченням числа місцевих авіаліній, а значить завдає їм безпосередній збиток.

Якщо угода отримає схвалення, більш висока вартість перельотів і зборів додатково обійдеться споживачам у сотні мільйонів доларів щорічно. Крім того, злиття, створивши монополію, зробить середу менш конкурентною для інших авіаперевізників, включаючи компанію Delta Air Lines.

Минулого тижня Європейська комісія схвалила злиття American Airlines і US Airways - після того, як компанії погодилися піти на певні поступки.

AMR Corp. - Американський авіахолдинг, заснований в 1982 р. Сьогодні вона є материнською компанією American Airlines і American Eagle Airlines, Inc., також у рамках своєї структури працює і в бізнес-напрямках.

US Airways Group Inc. - Американська головний авіакомпанія, заснована в 1939 р. Щодня спільно з дочірніми US Airways Shuttle і US Airways Express компанія здійснює більше 3 тис. рейсів як в межах США, так і по всьому світу.