ua en ru

У США подали позов до компаній Саудівської Аравії з-за терактів 11 вересня

У США подали позов до компаній Саудівської Аравії з-за терактів 11 вересня Фото: у США поданий ще один позов проти Саудівської Аравії

Сума позову обчислюється 4,2 млрд доларів

Американські страхові компанії подали позов на суму 4,2 млрд доларів проти двох банків Саудівської Аравії, саудівських компаній і декількох благодійних організацій у зв'язку з терактами 11 вересня. Про це повідомляє Reuters.

Як повідомляється, позивачі, яких налічується більше 20, вважають, що банки і компанії Саудівської Аравії пов'язані з родиною колишнього лідера терористичного угрупування "Аль-Каїда" Усами бен Ладена.

У позові, американські компанії звинувачують відповідачів в «пособництві» терактів, яке виразилося в діях "у підтримку "Аль-Каїди".

Згідно з документом, американські компанії вимагають компенсувати всі витрати, які були виплачені потерпілим в результаті терактів.

Раніше, у березні цього року близько 800 осіб, в числі яких постраждалі під час теракту 11 вересня 2001 року і їх родичі, подали колективний позов проти Саудівської Аравії. На думку авторів позову, влада королівства причетна до підтримки терористів, які вчинили атаки на вежі-близнюки у Нью-Йорку.

Нагадаємо, у кінці жовтня 2016 року вдова військового, який загинув в результаті терактів 11 вересня, подала в суд позов проти Саудівської Аравії.